Het dagboek van twee petrolheads #1

13 oktober 2017

Allereerst een update over Capital Cars Connect, The Gentlemen Driver’s Businessclub. Na de aftrap net voor de zomervakantie in het schitterende pand van Louwman Exclusive druppelen de aanmeldingen voor lidmaatschap binnen. De stand van zaken is dat we nu definitief 19 leden hebben mogen verwelkomen, de bedoeling is begin 2018 dan ook echt van start te gaan met 25 tot 30 leden. Om je alvast een indruk te geven over welke auto-avonturen we in dit nieuwe netwerk gaan beleven zullen we hier regelmatig posten over wat we hebben meegemaakt in de wereld van klassieke auto’s en moderne supercars.

Rond de zomervakanties is de keuze reuze als het gaat om de betere evenementen voor petrolheads. Wij, Rob Hoogvliet en Robert Haagsma, hebben dan ook weer heel wat auto-avonturen meegemaakt de afgelopen periode die we graag met je delen. Immers hopen we dit soort avonturen samen met jou te kunnen beleven.

De Porsche 356 SC, een exemplaar met 130pk achterin op een gewicht van ongeveer 900kg, heeft twee keer het circuit gezien. Namelijk een trackday op het schitterende en uitdagende Francorchamps en tijdens de Louwman Exclusive Fandays op Zandvoort, wederom bleek het wagentje zeer competitief.

Daarnaast zijn er weer volop rally’s gereden naar onder andere de 24 uur van Le Mans, Goodwood Revival en in eigen land bij de Friese Vastgoed Rally.

 

Oog in oog stonden we met de machtige Auto Union Type C V16, een vooroorlogse racer die de harten nog altijd op hol laat slaan met zijn sexy looks en buitengewoon brute geluid en vermogen. Dat was tijdens de Classic Days op Schloss Dyck, een happening net over de grens in Duitsland dat niet in de agenda mag ontbreken.

Inmiddels zijn de voorbereidingen weer begonnen van Capital Cars & Classics, te beginnen met de campagnebeelden waarvoor The Houtkamp Collection een buitengewoon fotogenieke Aston Martin DB2 Vantage voor ter beschikking stelde. En zeg nou zelf, is het geen beauty? Datzelfde mogen we ook zeggen van de McLaren 720S die we zelf naar Amsterdam reden. Man man man wat een geweld, het is simpelweg bijna niet voor te stellen in welk tempo deze supercar versnelt, getuige ook de dikke bekeuring die we mochten ontvangen van het CJIB. Afijn, het was een mooi avontuur.

Last but not least, we hebben weer twee schitterende collecties gezien in zowel het zuiden van Nederland als midden Nederland. Deze collecties zijn goed verstopt en het was weer genieten om als dat moois te zien en vooral de verhalen bij als die bijzondere klassiekers en supercars.

 

Wil je ook lid worden van de Gentlemen Drivers Businessclub? Of wens je meer informatie? Kijk op de website www.cc-connect of stuur een mail naar info@cc-c.nl.